Over ons

Mijn naam is Elise van de Bovenkamp en een paar keer per jaar fok ik een nestje Australian Labradoodles pups met 1 van onze teefjes. In huiselijke kring, gewoon gezellig midden in de woonkamer en keuken, midden tussen alle activiteiten die er in en om het huis gebeuren.
Samen met mijn man en onze 2 doodles Pippi en Noor woon ik in de Achterhoek in Gelderland.

De liefde voor de Australian Labradoodle begon in 2009 met de komst van Sam. Of eigenlijk begon het al veel eerder, want een Australian Labradoodle stond al jarenlang boven aan mijn verlanglijstje. Maar in verband met allergie in ons gezin hebben we er best over getwijfeld. We hadden door de allergieën eerder al afscheid moeten nemen van 2 honden en dat wilden we onszelf, onze kinderen en een hond niet nog een keer aandoen. Maar na veel testen, overleggen en nadenken, durfden we uiteindelijk de knoop toch door te hakken en schreven ons in voor een pup bij een fokker in Amerika. Op 6 augustus 2009 mochten we Sam ophalen van Schiphol. Wat een bijzonder moment was het, toen ik hem voor het eerst in mijn armen had!
Sam was een heerlijk relaxte pup. Hij groeide en groeide en groeide en werd uiteindelijk een hele grote, ontzettend lieve knuffelbeer. En wat een wonder was het: met Sam hadden we, na een korte gewenningsperiode, geen last van onze allergieën! Eindelijk konden we gaan genieten van onze eigen doodle!
Elke dag genoten we ontzettend van onze lieve beer, totdat hij, tot ons grote verdriet, op 21 oktober 2016 heel onverwacht is overleden. Wat een schok was dat! Hij was nog maar 7 jaar oud. We hebben veel te kort van hem kunnen genieten en missen hem heel erg.
Omdat Sam zo’n belangrijke rol speelde en nog steeds speelt in ons leven en in onze gedachten, blijft hij uiteraard één van de gezichten op deze website. Miracle Doodles zou niet bestaan als onze liefde voor de doodles niet met hem was begonnen!

Twee jaar nadat Sam bij ons kwam wonen vond ook Pippi een plekje in ons gezin, toen we gastgezin mochten worden voor Salland Hills Australian Labradoodles. Een piepklein pupje was ze, van net 2 kilo zwaar. Boordevol energie en levenslust. In alles een tegenpool van Sam, en juist daardoor werden ze zo’n leuk duo.

Pippi kreeg in 2013 een nestje voor Salland Hills Australian Labradoodles en vanaf die tijd bleef bij mij het verlangen kriebelen om ook zelf een fokteefje aan te schaffen. Maar omdat er ook nog allerlei andere plannen waren heeft het uiteindelijk tot begin 2015 geduurd voordat ik aan dit verlangen heb toegegeven en de fokplannen langzaam vorm kregen. Toen kreeg ik de mogelijkheid om bij Salland Hills uit een mooie combinatie een fokteefje aan te schaffen: Doortje. Ook weer zo’n geweldig hondje! Wat een vrolijkheid en blijheid bracht zij met zich mee. Ze woont in een gastgezin niet ver bij ons vandaan en kreeg van haar baasjes de roepnaam Doutzen. Een naam die ze helemaal eer aan doet, want ze is een echte beauty!

Nadat eerst Puck en later Garfield en Jet tijdelijk hun intrek bij ons namen, maar ook weer hun weg vervolgden naar superlieve gastgezinnen, is sinds april 2022 ons roedeltje weer compleet met de komst van Noor. Noor is een dochter uit een nestje van Aika en zij was té leuk om te laten gaan. Samen met haar oma Pippi geniet Noor van haar leventje bij ons en we hopen met haar in de toekomst ook pups te kunnen krijgen.
De andere teefjes en reutjes uit mijn fokprogramma wonen in fijne gastgezinnen dicht bij ons in de buurt.

Doodles zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Elke dag genieten we van ze. Wat zijn we blij dat we in 2009 de stap hebben durven wagen!

Australian Labradoodles: voor ons zijn het regelrechte wondertjes….Miracle Doodles!

labradoodles-elise-44

error: